Voeding

  1. Home
  2. Voeding

Het dieet van wimpergekko’s bestaat voor ongeveer 40% dierlijk voedsel en 60% uit plantaardig voedsel. Dit voerdsel bestal veelal uit (over)rijp fruit en levend voer zoals krekels, kleine sprinkhanen, dubia’s, wasmotlarven en af en toe een babybmuisje. De algemene regel is dat het voedseldier niet groter mag zijn dan de kop van de gekko. Dit zodat er geen problemen ontstaan bij het eten en verteren van het voedsel.

Voor Wimpergekko’s is tegenwoordig veel speciaal ontwikkeld voer van verschillende merken op de markt. Dit voer dat vaak in poeder vorm wordt verkocht wordt aangemengd met water zodat er een papje ontstaat. Er zijn ook kant en klare fruit jelly’s en zelfs poeders waarmee men zelf jelly’s kan maken. Hierin zitten in principe alle voedingsstoffen die deze gekko’s nodig hebben. Ondanks dat deze poeders vaak alle voedingstoffen bevatten kan het zeker geen kwaad om af en toe levende insecten te voeren. Zo blijven de dieren actief jagen. Wimpergekko’s die lange tijd niet hebben gejaagd kunnen zeer lui worden. Deze dieren willen dan alleen nog de papjes die worden aangeboden eten. Het is verstandig om extra calcium en vitaminen toe te voegen door de voedseldieren te bepoederen met een calcium- en vitaminepreparaat voor reptielen. U kunt de volwassen Wimpergekko’s om de dag voeren (let wel op dat het voer niet gaat schimmelen). Jonge dieren kunnen elke dag worden gevoerd en eten over het algemeen wat meer dierlijk voedsel. Het dieet van jonge Wimpergekko’s mag dan ook voor een hoger percentage bestaan uit dierlijk voedsel dan bij volwassen exemplaren.

Zoals bij alle terrrarium dieren moet ook bij Wimpergekko’s vers drinkwater altijd aanwezig zijn. Sommige gekko’s drinken niet uit het bakje, zorg er dan voor dat u voldoende sproeit zodat er water op planten blijft liggen, de gekko’s zullen dit water dan drinken.

Het dieet van wimpergekko’s bestaat voor ongeveer 40% dierlijk voedsel en 60% uit plantaardig voedsel. Dit voerdsel bestal veelal uit (over)rijp fruit en levend voer zoals krekels, kleine sprinkhanen, dubia’s, wasmotlarven en af en toe een babybmuisje. De algemene regel is dat het voedseldier niet groter mag zijn dan de kop van de gekko.Dit zodat er geen problemen ontstaan bij het eten en verteren van het voedsel.

Voor Wimpergekko’s is tegenwoordig veel speciaal ontwikkeld voer van verschillende merken op de markt. Dit voer dat vaak in poeder vorm wordt verkocht wordt aangemengd met water zodat er een papje ontstaat. Er zijn ook kant en klare fruit jelly’s en zelfs poeders waarmee men zelf jelly’s kan maken. Hierin zitten in principe alle voedingsstoffen die deze gekko’s nodig hebben. Ondanks dat deze poeders vaak alle voedingstoffen bevatten kan het zeker geen kwaad om af en toe levende insecten te voeren. Zo blijven de dieren actief jagen. Wimpergekko’s die lange tijd niet hebben gejaagd kunnen zeer lui worden. Deze dieren willen dan alleen nog de papjes die worden aangeboden eten. Het is verstandig om extra calcium en vitaminen toe te voegen door de voedseldieren te bepoederen met een calcium- en vitaminepreparaat voor reptielen.U kunt de volwassen Wimpergekko’s om de dag voeren (let wel op dat het voer niet gaat schimmelen). Jonge dieren kunnen elke dag worden gevoerd en eten over het algemeen wat meer dierlijk voedsel. Het dieet van jonge Wimpergekko’s mag dan ook voor een hoger percentage bestaan uit dierlijk voedsel dan bij volwassen exemplaren.

Zoals bij alle terrrariumdieren moet ook bij Wimpergekko’s vers drinkwater altijd aanwezig zijn. Sommige gekko’s drinken niet uit het bakje, zorg er dan voor dat u voldoende sproeit zodat er water op planten blijft liggen, de gekko’s zullen dit water dan drinken.